dilluns, 12 de gener de 2009

100% ecològic i funciona!!


Ja s'han acabat les festes, els regals, els excessos de menjar, els turrons.. bé, els turrons duraran fins a mig març, anant bé, com cada any. El 25 a casa es va cagar el tió i aquest any va arribar conscienciat amb el medi ambient, ens ha cagat una "ECO BOLA DE RENTAR".
La veritat és que n'havia sentit a parlar però no en tenia ni idea de com funcionava.
L'he provat i realment funciona, la roba no fa cap olor però s'hi pot afegir suavitzant, encara que llavors no serem 100% ecològics, però més que si seguim utilitzant el detergent. El fabricant diu que no cal posar-n'hi. Cadascú "a lo seu".

I, em vaig preguntar.. Com funciona? doncs a grans trets, conté unes ceràmiques que transformen l'estructura molecular de l'aigua, afavorint l'eliminació de la brutícia. Conté ions negatius i positius que fan possible "l'activació de l'aigua", elements d'acció antimicrobiana que esterilitzen literalment la roba. Conté també altres elements alcalins adequats per a rentar la roba mantenint el PH (l'acidesa), d'altres que eliminen fins i tot el clor residual i un potent iman que "classifica els elements de l'aigua", per entendre'ns una mica. Si les taques son "difícils" (greix, oli, vi...) el fabricant recomana posar un 20% de detergent del que posariem normalment perquè els components, especialment els alcalins, potenciaran l'efecte del detergent. Com que elimina el clor, la roba no es descoloreix tant, i l'acció antimicrobiana, pot evitar alèrgies a la pell i aquestes coses. N'existeixen bastantes marques pel què he vist. Crec que pot ajudar a estalviar bastant en detergent també, en temps de crisi pot ser una motivació..