dimecres, 10 de desembre del 2008

disseny per al 90% de la població


Nous telèfons i reproductors, neveres amb televisió, pantalles planes integrades al seient del cotxe... Tot són dissenys, objectes creats a partir d'una necessitat, teòricament. Es creen realment per a satisfer necessitats o en creem de noves? el 10% de la població té les necessitats bàsiques cobertes i es pot permetre consumir-ne de noves. És simplement, una crua realitat rendible. I si ens plantegem canviar el rumb i dissenyar per al 90% restant? Aquest segment de població necessita cobrir les necessitats bàsiques.

«Del total de 6.500 millones de habitantes del planeta, 5.800 millones, o, lo que es lo mismo, el 90 %, tienen escaso o nulo acceso a la mayoría de los productos y servicios que muchos de nosotros damos por sentados; de hecho, casi la mitad no pueden acceder de forma habitual a alimentos, agua potable o cobijo», s'afirma a la web other90.cooperhewitt.org.
A la mateixa web s'explica que als anys 1960 i 70, economistes i dissenyadors van veure la necessitat de crear solucions simples i de baix cost però funcionals per erradicar la pobresa. Més recentment, dissenyadors estan treballant directament amb els usuaris finals dels seus productes, emfatitzant la co-creació per a respondre a les seves necessitats. Aquest és el rumb!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada